Профілактика серцево-судинних захворювань: чи завжди ми встигаємо?

##plugins.themes.bootstrap3.article.main##

Ірина Давидова
Наталія Кожухарьова
Лариса Конопляник
Тетяна Сімагіна

Анотація

Останнім часом захворюваність серцево-судинної системи дуже помолодшала і починає з’являтися у молодих людей. Виникає необхідність у проведенні первинної профілактики серцево-судинних захворювань, тобто заходів щодо запобігання виникненню хвороб серця у здорових людей.


Однак прихильність терапії до медикаментів, які призначають в якості первинної профілактики, у населення дуже невисока. Розвиток побічних реакцій на медикаментозні препарати у вигляді їхньої індивідуальної непереносимості, алергійної залежності, негативної реакції з боку інших органів і систем істотно знижує ефективність лікування. Виходом з цього положення можуть бути препарати лікарських рослин, які продовжують відігравати істотну роль в арсеналі лікувальних засобів.


На прикладі хворих з нейроциркуляторною дистонією (НЦД) розглянуто перевагу проведення профілактики із застосуванням засобів народної медицини, дія яких спрямована на нормалізацію діяльності нервової системи. Одним з таких препаратів є Неокардил. Корекція функціональних змін і переходу їх в органічні при НЦД за допомогою Неокардилу може зіграти істотну роль у профілактиці серцево-судинних захворювань.

##plugins.themes.bootstrap3.article.details##

Як цитувати
Давидова, І., Кожухарьова, Н., Конопляник, Л., & Сімагіна, Т. (2016). Профілактика серцево-судинних захворювань: чи завжди ми встигаємо?. Сімейна Медицина, (6), 20–24. https://doi.org/10.30841/2307-5112.6.2016.248988
Номер
Розділ
Актуальні теми
Біографії авторів

Ірина Давидова, Національна медична академія післядипломної освіти імені П. Л. Шупика

Давидова Ірина Володимирівна,

кафедра кардіології

Наталія Кожухарьова, Національна медична академія післядипломної освіти імені П. Л. Шупика

Кожухарьова Наталія Анатоліївна,

кафедра кардіології

Лариса Конопляник, Національна медична академія післядипломної освіти імені П. Л. Шупика

Конопляник Лариса Іванівна,

кафедра кардіології

Тетяна Сімагіна, Національна медична академія післядипломної освіти імені П. Л. Шупика

Сімагіна Тетяна Володимирівна,

кафедра кардіології