Використання афоризмів медичного спрямування у викладанні загальної практики–сімейної медицини на додипломному етапі вищої медичної освіти

##plugins.themes.bootstrap3.article.main##

О. О. Воронцов
Л. С. Бабінець

Анотація

У статті наведено результати аналізу літературних джерел з історії медицини і сформовано актуальні контенти афоризмів відомих лікарів і філософів у галузі медицини для використання їх у процесі викладання дисципліни «загальна практика–сімейна медицина» на додипломному етапі вищої медичної освіти. Метою є формування і посилення мотивації майбутніх фахівців у галузі первинної медичної допомоги щодо здорового способу життя, профілактики і реабілітації найбільш поширених у популяції людини захворювань. Рекомендовано використовувати цей матеріал як додатковий педагогічний прийом оптимізації викладання матеріалів для підготовки студентів до занять.

##plugins.themes.bootstrap3.article.details##

Як цитувати
Воронцов, О. О., & Бабінець, Л. С. (2018). Використання афоризмів медичного спрямування у викладанні загальної практики–сімейної медицини на додипломному етапі вищої медичної освіти. Сімейна Медицина, (1), 51–54. https://doi.org/10.30841/2307-5112.1.2018.134461
Номер
Розділ
Oрганізація охорони здоров'я
Біографії авторів

О. О. Воронцов, ДВНЗ «Тернопільський державний медичний університет імені І.Я. Горбачевського МОЗ України»

Воронцов Олександр Олександрович,

кафедра первинної медико-санітарної допомоги та загальної практики-сімейної медицини

Л. С. Бабінець, ДВНЗ «Тернопільський державний медичний університет імені І.Я. Горбачевського МОЗ України»

Бабінець Лілія Степанівна,

кафедра первинної медико-санітарної допомоги та загальної практики–сімейної медицини

Посилання

Афоризмы великих врачей: Гиппократ, Гален, Авиценна, Арнольд из Виллановы, Парацельс / [сост. В.П. Бутромеев, В.В. Бутромеев]. – М.: Просвещение, 2017. – 304 с.

Воронцов О.О. Організація допологового ведення вагітних жінок за участю сімейного лікаря. Ви володієте диспансерним методом? / О.О. Воронцов, Л.С. Бабінець // Бібліотека сімейного лікаря та сімейної медсестри. – 2017. – № 1 (64). – С. 46–57.

Воронцов О.О. Хворі на інсомнію в практиці сімейних лікарів / О.О. Воронцов, Л.С. Бабінець, І.О. Боровик та інші // Бібліотека сімейного лікаря та сімейної медсестри. – 2015. – № 2 (53). – С. 34–38.